sobota, 31 marca 2012

Wiosenny kem brokułowy z imbirem!


Jak już pisałam bardzo lubię zupy w postaci gęstych kremów. Są sycące i bardzo smaczne. Dzis pomysł na bardzo szybką zupkę w jakże wiosennym zielonym kolorze.

Potrzebujemy:
1 brokuł
1,5 szklanki bulionu warzywnego
sól, pieprz
świeży imbir (ok łyżeczki)
łyżka gęstej śmietany
garść pestek słonecznika

Przygotowanie niezywkle proste:
Gotujemy brokuł, rozdzielamy na różyczki i dodajemy do warzywnego bulionu. Miksujemy na gładki krem, dodajemy śmietanę, doprawiamy do smaku, na koniec ścieramy świeży imbir. Na suchej patelni podprażamy pestki słonecznika ( może być też dynia) i posypujemy zupę! Gotowe!

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz